Nieuwsbericht

Geplaatst op

 

Dorpsbelangen Baflo & Rasquert   Fietstochten

Vanaf april 2024 starten we weer met de fietstochten.

Het is een verrassingstocht, zoals de organisatoren Riëtte en Marjan zeggen: “Net hoe de wind waait”.

De tochten zijn rond de 30 km en er is een thee/koffiepauze ingepland op een leuke locatie.

De consumpties zijn voor eigen rekening, verder zijn er geen kosten aan verbonden.

 

DATA: In principe de eerste dinsdag van de maand, alleen april wijkt van het schema af:

April   9

Mei  7

Juni  4

Juli 9

Augustus  6

September  3

 

Start 13.30 uur verzamelen bij Dorpshuis Agricola, Heerestraat 21, Baflo

Opgave april: info@rasbaf.nl

 

 

Vervangen borden Toalroute

 

Wij, de Vereniging Dorpsbelangen Baflo/Rasquert zouden graag de borden met gedichten, onderdeel van de Grunneger Toalroutes vervangen/verduurzamen.

De12 borden met o.a. gedichten van Jan J. Boer, onderdeel van de Grunneger Toalroute rond Baflo/Rasquert zijn door jaren in weer en wind te hebben gestaan onleesbaar, niet meer schoon te krijgen. Momenteel zijn we alle borden van de Toal route met gedichten van diverse dichters aan het fotograferen en de teksten over te typen om ze digitaal vast te leggen.

Eind jaren tachtig is de route opgezet en in 2011 zijn er nog 2 gedichten van Nanne van der Molen bij de Laurentiuskerk en het Hoogholtje bijgekomen.

Een deel van de kosten voor vervanging is binnen door een bijdrage uit het dorpsbudget, maar omdat we hebben besloten voor duurzamere borden te gaan, die een langere levensduur hebben, moeten we nog een gat van €3000 vullen.

 

 

Wat is het?

De Grunneger Toalroute loopt door het wierdenlandschap rond Baflo en Rasquert met de Laurentiuskerk (12e eeuw) en bebouwing in de stijl van de Amsterdamse school.

Verspreid over de hele route, 5 km, treft u borden aan met daarop gedichten in het Gronings. Het is een prachtig ommetje, waar veel te genieten valt, interessant voor bewoners, bezoekers, toeristen. Verder heeft het een sociale, culturele functie voor het dorp, omgeving , provincie.

Klik HIER voor de volledige route

Landschapsbeheer heeft de route aangepast vanwege de sluiting van een onbewaakte overweg, zodat de juiste route wordt vermeld. www.routesingroningen.nl

 

PR voor Baflo/Rasquert

De route is opgenomen in een Route app van Waddenland, onderdeel Marketing Groningen.

Staat op de website van Vereniging Dorpsbelangen Baflo/Rasquert www.rasbaf.nl

Journalist Pieter Broesder heeft op 20 juni 2023 een artikel geschreven over Baflo/Rasquert in het Dagblad van het Noorden over deze route en de gedichten.

 

Wilt u ons steunen om de leefbaarheid te blijven ontwikkelen en te behouden, wordt lid van Dorpsbelangen, voor informatie zie “lid worden” op onze websitewww.rasbaf.nl