Nieuwsbericht februari 2023

Geplaatst op

Waar komt het nieuwe Hogelandster gemeentehuis te staan? Dat is de grote vraag. Dorpsbelangen Baflo/Rasquert ziet zo’n nieuw gebouw wel zitten en heeft daarom een brief gestuurd naar de gemeente met de oproep om het dorp als serieuze optie mee te nemen.

‘Wij willen graag dat ons dorp leefbaar blijft en groeit. De komst van een gemeentehuis zou dit bevorderen’, zegt bestuurslid Alie Dijk. Het dorp ligt strategisch goed, aldus de vereniging. ‘Baflo heeft een ideale treinverbinding, ligt centraal in de gemeente en heeft voldoende bouwgrond en plek voor de bijbehorende parkeerplaatsen.’

Ook het bestuur van het dorpshuis en de plaatselijke ondernemersvereniging steunt de oproep.

Combinaties maken

‘Je zou allerlei zaken kunnen combineren in zo’n gebouw. Het dorp is bijvoorbeeld toe aan een nieuw gezondheidscentrum en er moet een nieuwe brandweerkazerne komen. Dat kan dan bijvoorbeeld ook in het gemeentehuis worden geplaatst.’

Volgens de dorpsvereniging kan het dorp de komst van vijfhonderd ambtenaren wel aan. ‘Daar is ons dorp groot genoeg voor en ik zie niet dat er opeens problemen ontstaan als er zoveel mensen hier komen werken. Veel mensen werken ook thuis en vaak niet tegelijk.’

Keuze voor nieuwbouw

‘Het is slim dat de gemeente kiest voor nieuwbouw. Als je bijvoorbeeld een huis gaat verbouwen of verduurzamen dan komen er altijd dingen naar boven waarvan je denkt, oeps, dat kost ook heel veel geld’, zegt Dijk.

Vorige week is door de gemeenteraad de knoop doorgehakt om één nieuw gemeentehuis te bouwen. De huidige gebouwen in Winsum, Leens en Uithuizen voldoen niet aan de wensen van de gemeente. De nieuwbouwlocatie is nog niet bekend. De dorpen Warffum, Winsum maar ook Baflo zijn wel als serieuze kandidaten genoemd door het college. Het Hogelandster college heeft eerder al laten weten dat ze de bereikbaarheid van het gemeentehuis belangrijk vindt.

 

NL Doet,  zaterdag 11 maart, 10 uur.  Kom ons helpen in het Marciapark.  Aanmelden kan via: info@rasbaf.nl

Wat is NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. 
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

 

Avond4Daagse

Het eerste overleg is geweest en er is een datum onder voorbehoud  vastgelegd, namelijk dinsdag 20 t/m vrijdag 23 juni 2023. Let op publicaties via facebook Dorpsbelangen

De Avond4daagse: hét wandelfeest voor jong en oud. Trek je schoenen aan, neem iets te eten en drinken mee voor onderweg, schraap je stembanden en: gáán!

Vier dagen lang lol met je vrienden (en ja, ouders en opa’s en oma’s mogen ook mee). Lekker buiten bewegen.

Én na de finish natuurlijk die welverdiende medaille. Loop jij ook mee?

 

Wilt u ons steunen, wordt donateur, voor informatie zie “lid worden” op onze website www.rasbaf.nl

Wilt u ons als bestuur versterken, stuur een mail info@rasbaf.nl