Nieuwsbericht december 2023

Geplaatst op

Informatie over Baflo en Rasquert

We hadden jullie als bewoners deze maand willen berichten over de stand van zaken van de Heerestraat , maar het laat nog even op zich wachten.

Natuurlijk zijn er genoeg andere zaken waar we ook mee bezig zijn, zoals het aanvragen van subsidie voor vervanging van de borden van de Toalroute, het project Vertel, inrichten

Ichtus terrein, toerisme in Baflo, wonen etc.

De uitslag van het haalbaarheidsonderzoek van Het Zörghoes (nieuw gezondheidscentrum) wordt waarschijnlijk eind van het jaar bekend.

 

Brandweer

In de Ommelander Courant van maandag 13 november jl. lazen we als bestuur dat er een doorbraak rond de nieuwe kazerne in Baflo is, maar dat het niet betekent dat er snel een nieuw onderkomen voor de brandweerlieden gebouwd zal worden.

“Heel recent is er overleg geweest met de Veiligheidsregio binnen welke kaders er gezocht kan worden naar een nieuwe locatie, Baflo staat bij de Veiligheidsregio in de top 10”, aldus Bolding.

 

Marcia park

Op het Marcia park zullen binnenkort nog 6 bomen worden geplant.

De herplanting van de verwijderde bomen langs de weg gaat niet door, maar het Marcia park krijgt 2 extra bomen.

 

NL-Doet

Vereniging Dorpsbelangen doet op 15&16 maart 2024 weer mee aan deze actie.

Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds deze grote vrijwilligersactie. NL-doet zet vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert door een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders om een dag vrijwilligerswerk te doen en zo te ervaren wat ertoe doen als vrijwilliger met je doet!

Aanmelden is weer mogelijk via info@rasbaf.nl , als beloning krijg je een heerlijke lunch in het dorpshuis.

 

Fietsen

Het organiseren van een fietstocht tijdens de week van de eenzaamheid is erg goed bevallen, vandaar dat we binnen het bestuur hebben besloten dit in 2024 opnieuw te doen.

Van april t/m september, 1x per maand.

We houden jullie op de hoogte.