Kunst in Baflo

Geplaatst op

Kunst in Baflo

Vier kunstenaars exposeren in de twee weekenden van de herfstvakantie in het Stol-Vennema huis in Baflo. Ze kennen elkaar van de tweejarige Kunstopleiding aan Academie de Werker in Groningen.

Tijdens een bezoek aan Huize Stol-Vennema zagen Jacqueline, Riemer, Martha en Klaar direct de mogelijkheden en uitdagingen om op die plek te exposeren. Het huis is prachtig, ingericht in de stijl van toen (www.stolvennemahuis.nl). Hoe kunnen wij onze kunst toevoegen zonder afbreuk te doen aan de inrichting? En deze misschien zelfs versterken? Hoe brengen wij onze zeer diverse werken bij elkaar, of juist niet?

Wat u als bezoeker te zien krijgt is een soms schurende mix van keramiek, portretten, textiel, collages, schilderijen en ruimtelijk werk. Zowel figuratief als abstract werk zoekt aansluiting bij het interieur en de stijl van het huis. Chaos, verstilling, spanning en schoonheid allemaal onder één dak!

U bent van harte welkom bij de opening op zaterdag 19 oktober tussen 15.30 en 17.00 uur. De expositie is vrij toegankelijk en ook te bezoeken op 20, 26 en 27 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur aan de Emmastraat 9 te Baflo (dichtbij het station).