Heropening van bakkerij Baflo einde zomer

Geplaatst op
Heropening van vernieuwde bakkerij Rutgers Baflo nu einde zomer gepland
 
BAFLO, 2 april 2021 – Het initiatief om de warme bakkerij voor Baflo te behouden krijgt een nieuwe planning. Aanvankelijk werd gestuurd op een snelle doorstart per 9 april. Echter na rijp beraad van alle betrokken partijen is gisteravond besloten de komende maanden te reserveren voor verbouwing van de winkel en Kovvie mit Kouk. In de bakkerij komen dan ook voldoende geschikte leerplekken en enkele nieuwe apparaten. De stichting die de ontwikkeling van het nieuwe bedrijf op zich neemt en de beoogde toekomstige eigenaar van het pand aan de Heerestraat hebben elkaar gevonden in het nieuwe plan. Daarbij zijn ook nog steeds enkele van de huidige medewerkers bij betrokken. Het streven is om in de vernieuwde warme bakkerij straks ook weer een aantal van de traditionele ‘Rutgers’-producten te bakken.
 
Na een inventarisatie van alle werkzaamheden en randvoorwaarden voor een degelijke doorstart bleek 9 april te ambitieus. Behalve de nodige verbouwingen en technische vernieuwingen willen de initiatiefnemers ook de organisatie versterken. Vanwege de kleine omvang van het team is gekozen om dat in de komende maanden uit te breiden. Hiervoor is samenwerking gezocht met een grotere bakkerij elders in de provincie Groningen. Samen met de Stichting wil deze bakkerij de opleiding van enkele (nieuwe) medewerkers verzorgen, zodat straks met een team in een normaal rooster gewerkt kan worden. Ook biedt de samenwerking voordelen op het gebied van inkoop, technische ondersteuning, vervanging bij ziekte/vakantie. Verder zullen in de komende maanden ook vrijwilligers uit dorp en regio bij het project betrokken worden.
 
De stichting die zich inzet voor de vernieuwde warme bakkerij in Baflo werkt nauw samen met Vakland Het Hogeland in het realiseren van de leer/werkplekken in de bakkerij. Hierbij zal plaats zijn zowel voor leerlingen uit regulier onderwijs, zij-instromers en mensen die naar werk begeleid moeten worden. In de komende maanden worden de plannen verder ontwikkeld en wordt geïnvesteerd in de winkel en de bakkerij. 
 
Vakland Het Hogeland zet zich in om zoveel mogelijk mensen in de gemeente Het Hogeland de kans te bieden om zich te ontwikkelen op een bepaald vakgebied of werkomgeving. Als stap richting de arbeidsmarkt of als een investering in het eigen sociale welzijn.