Gemeentehuis Baflo?

Geplaatst op

Aan het college van burgemeester en wethouders

Gemeente Het Hogeland
Postbus 26
9980 AA Uithuizen

 

Baflo, 16 januari 2023

Betreft: nieuw gemeentehuis

 

Geacht college,

 

Onlangs lazen we in de krant over mogelijke nieuwbouw van het gemeentehuis voor de gemeente Het Hogeland.

“Nieuwbouw gemeentehuis is de beste oplossing volgens college”.

“Het nieuwe gebouw moet een centrale ligging krijgen in het gebied en goed bereikbaar zijn”.” Daarom komen de dorpen Winsum, Baflo en Warffum in aanmerking. Het nieuwe pand moet onderdak bieden aan zo’n vijfhonderd medewerkers”.

Als bestuurders van Vereniging Dorpsbelangen Baflo/Rasquert en Dorpshuis Agricola vinden we dat nieuwbouw  een unieke kans is om de gemeente Het Hogeland een nieuw gezicht te geven: open, transparant en gastvrij. Een gemeentehuis dat ontmoeten stimuleert en waar samengewerkt kan worden in een prettige, veilige, gezonde werkomgeving. De unieke landschappelijke locatie in de strategische plaats Baflo met een ideale treinverbinding, centraal gelegen en voldoende bouwgrond voor gemeentehuis en bijbehorende parkeerplaatsen waardoor deze optie een sterke basis vormt voor de bouw van een gemeentehuis.

Het nieuwe gebouw die verbanden legt en verbindingen maakt: tussen historie, heden en toekomst, tussen landschappen en gebouw, tussen de gemeentemedewerkers en de bewoners en tussen de andere tot de gemeente behorende dorpen, doordat Baflo centraal ligt.

Gezien de sterke basis vragen we het college, Baflo als serieuze optie te bespreken voor de bouw van een mogelijk nieuw te bouwen gemeentehuis.

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur Vereniging Dorpsbelangen Baflo/Rasquert

Elzes (voorzitter)

 

Bestuur Dorpshuis Agricola,

A Van der Molen (voorzitter)

 

Bestuur Ondernemersvereniging Baflo,

Norg (voorzitter)