Gemeente het Hoogeland: Groenvrijwilligersmarkt

Geplaatst op

Namens gemeente het Hoogeland:

Graag nodigen we u uit voor de groenvrijwilligersmarkt, op zaterdag 19 maart aanstaande in De Poort in Winsum. In onze gemeente zetten veel vrijwilligers zich in voor uiteenlopende groenprojecten. Bent u al zo’n vrijwilliger in het groen? Dan nodigen we u graag uit uw initiatief te presenteren op de markt. Wilt u graag iets betekenen voor het groen in onze gemeente? Dan nodigen wij u uit naar de markt te komen om inspiratie op te doen voor uw eigen dorp, wijk of buurt. We vragen u zich aan te melden.

Waarom organiseren we de markt?

De gemeente onderhoudt het openbare groen. Maar in veel dorpen, wijken en buurten hebben inwoners extra ideeën voor het groen. Ze willen bijvoorbeeld de groenstroken in de straat onderhouden. Of vaker het gras maaien in de buurt. Ze hebben ideeën over hoe ze zelf meer kunnen doen met biodiversiteit. Of ze willen dat de begraafplaats netter onderhouden wordt. Wij staan open voor dit soort ideeën. Maar we hebben u nodig om deze ideeën mogelijk te maken. Verspreid over de gemeente zijn al veel vrijwilligers actief in het groen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. En we laten u graag inspiratie opdoen voor uw eigen omgeving.

Wat kunt u verwachten?

We beginnen om 10.00 uur met een korte presentatie. Tijdens de markt willen we u kennis laten maken met vrijwilligers die zich nu al inzetten voor het groen in onze gemeente. U kunt dan inspiratie opdoen voor uw eigen omgeving. Of u kunt zich aansluiten bij een bestaand initiatief. De gemeente staat op de markt, om u te informeren over het werken als vrijwilliger en de mogelijkheden in het openbare groen. Bij Steunpunt Vrijwilligerswerk het Hogeland kunt u terecht voor groenprojecten die bij hun zijn aangemeld. Daarnaast staat Vakland Het Hogeland op de markt. Vakland informeert u graag over interessante cursussen en workshops, waarmee u uw kennis van groen kunt vergroten.

Bent u al groenvrijwilliger? Doe dan mee aan de markt!

Tijdens de markt willen we graag laten zien welke mooie groeninitiatieven al actief zijn in onze gemeente. Graag willen wij u vragen of u uw project wilt presenteren, in een kraampje op de markt. Het gaat vooral om het informeren en enthousiasmeren van bezoekers. Lijkt het u interessant? Geef u dan uiterlijk maandag 28 februari op via onderstaand mailadres. Wilt u bij uw aanmelding aangeven namens welk groeninitiatief u komt? Als u vragen heeft, kunt u die stellen aan dorpencoördinator Vincent van Eck via v.vaneck@hethogeland.nl.

Meld u aan!

Komt u naar de markt? Meld u dan uiterlijk maandag 28 februari aan via l.staal@hethogeland.nl. Wilt u daarbij de volgende gegevens meesturen:

  • Uw naam, telefoonnummer, e-mailadres;
  • Aantal personen;
  • Komt u als bezoeker of wilt u met uw al bestaande groeninitiatief op de markt staan?
  • Als u met uw groeninitiatief op de markt wilt te staan, kunt u aangeven wat uw groeninitiatief is?

Graag tot ziens, op 19 maart aanstaande in De Poort, Borgweg 36 in Winsum. Tijd: 10.00 – 12.00 uur, inloop om 9:30 uur.