Ganzenhofje

Geplaatst op
Informatie Ganzenhofje
 
Gemeente Het HogeLand heeft een populaties ganzen binnen haar gemeentegrenzen. In het Ganzenhofje in Baflo zullen werkzaamheden gaan plaatsvinden, zoals het opnieuw inzaaien van het gebied. Om de ganzen tijdens deze werkzaamheden niet in gevaar te brengen wil de gemeente de dieren een veilig onderkomen bieden.
 
Daarom heeft de gemeente besloten om binnenkort de ganzen te laten vangen en te verplaatsen naar: Stichting Akka’s Ganzenparadijs. Wanneer de werkzaamheden gedaan zijn, zullen vier nieuwe ganzen terugkeren.
 
Diervriendelijk ganzenbeleid;
 
De gemeente heeft om problemen rondom de ganzenpopulaties te voorkomen, de keuze gemaakt voor een diervriendelijk alternatief. Het bedrijf Hofganzen Ganzenbescherming Nederland wordt ingeschakeld om de ganzen te vangen.
Hofganzen is een bedrijf dat diervriendelijke oplossingen biedt en gesteund wordt door landelijke dierenwelzijnsorganisaties. Waarom zijn diervriendelijke oplossingen belangrijk? Omdat ganzen
monogaam leven en een leeftijd kunnen bereiken van 35 jaar.
Door plaatsing van een nieuwe groep ganzen wil de gemeente voorkomen dat er problemen ontstaan met de leefomgeving. Tegelijkertijd is het niet wenselijk dat de ganzen verdwijnen uit het straatbeeld.
 
Hofganzen / Ganzenbescherming Nederland wordt aanbevolen door diverse dierenwelzijnsorganisaties, beschikt over een eigen opgezette opvang voor te herplaatsen ganzen en zal zich beijveren om de ganzen een volwaardige en duurzame toekomst te bieden.
 
Heeft u vragen over deze brief dan kunt u contact opnemen met Hofganzen Ganzenbescherming Nederland en vragen naar Trizin Hof, telefoon (0524) 291 773 of per e-mail: info@hofganzen.nl.
Voor meer informatie over Hofganzen kunt u terecht op www.hofganzen.nl
Voor meer informatie over Akka’s Ganzenparadijs kunt u terecht op www.ganzenparadijs.nl