Buurt AED – hulp gezocht!

Geplaatst op

Beste dorpsgenoten, Dorpsbelangen BafloRasquert  start samen met een aantal ondernemers een actie om geld in te zamelen voor een buitenAED in ons dorp. Hiermee vergroten we de overlevingskans van dorpsgenoten die een hartstilstand krijgen.

Waarom een AED actie?

Een AED in de buurt is van levensbelang, want snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een AED is een apparaat dat met een schok het hart weer aan het pompen kan brengen bij een hartstilstand. In onze buurt hebben we geen AED die dag en nacht bereikbaar is. Dat moet veranderen, vinden wij.

Elke week krijgen 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwachts, in of om het huis. Binnen 6 minuten reanimeren en een AED gebruiken, verhoogt de overlevingskans aanzienlijk. Een ambulance is er vaak niet op tijd. Met een BuurtAED maken wij onze buurt dus veiliger.

 

Het AED-pakket

Met deze actie zamelen we geld in voor een totaalpakket met:

  • Philips HeartStart FRx AED
  • Stevige buitenkast
  • 5 jaar onderhoud en service

 

Samen brengen we geld bij elkaar

Het geld inzamelen doen we via het crowdfunding platform BuurtAED.nl. BuurtAED.nl is een initiatief van de Hartstichting en Philips, om Nederland (hart)veiliger te maken. Met een speciale bijdrage van Philips krijgen we 1000 euro korting.

Wij zamelen nog 1530 euro in. Met zijn allen moet dat lukken! Elke bijdrage – groot of klein – is waardevol.

 

Help je mee?

Doneer voor onze BuurtAED:

1.Ga naar BuurtAED.nl en zoek de actie: BuitenAED Baflo

2.Kies Doneer nu en bepaal jouw bijdrage

3.Doneer met naam of anoniem

4.Betaal eenvoudig via iDeal

Alvast bedankt!

 

Onze buurt (hart)veiliger: zo werkt dat

Onze BuitenAED komt te hangen aan een buitenmuur in het dorp. Hij wordt aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners en is dan dag en nacht bereikbaar. Zodra iemand in onze buurt 112 belt bij een hartstilstand worden dan burgerhulpverleners opgeroepen die de AED op kunnen halen. Daarom is een BuitenAED in het dorp zo belangrijk. Het zou zomaar jouw of mijn leven kunnen redden!

Meer weten over deze actie? Ik hoor het graag!

Groet,

Dorpsbelangen BafloRasquert,

Tjaaktje Bos of via info@rasbaf.nl