Bakkerij maakt nieuwe start

Geplaatst op

Grote kans dat Bakkerij Rutgers nieuwe start maakt

18 maart 2021

 

Goed nieuws: de kans dat bakkerij Rutgers in Baflo blijft is deze week sterk toegenomen. Nadat bakkersechtpaar Anne en Wiesje Rutgers in januari had aangekondigd op 3 april te zullen stoppen met hun bakkerij is een initiatief gestart om de bakkerij voor Baflo te behouden.  Er is door een aantal klanten en mensen die betrokken zijn bij Vakland Het Hogeland een plan gemaakt voor het voortzetten van de bakkerij onder de vleugels van een stichting. Ook Dorpsbelangen Baflo is hierbij betrokken. Kern van het plan is dat het een bedrijf wordt met de nodige praktijk leerplekken voor leerlingen en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ook dagbesteding en vrijwilligers gaan een rol spelen. Verder is het idee om een koffie/lunchroom in de winkel op te nemen en het assortiment aan brood en banket voor een deel te vernieuwen. Enkele medewerkers van de huidige bakkerij stappen met enthousiasme over naar de nieuwe onderneming.

 

Het plan krijgt nu snel gestalte: er is een financier gevonden voor aankoop van het pand en de noodzakelijke verbouwingen. Ook heeft een aantal fondsen laten weten bereid te zijn om mee te investeren in de nieuwe formule. Het is de bedoeling dat de productie en de verkoop ook na 3 april gewoon doorgaan. In de komende maanden maakt de stichting verdere plannen die in de zomer worden uitgevoerd. Anne en Wiesje Rutgers vinden het geweldig dat hun werk wordt voortgezet en helpen mee door een prettig geprijsd overnamebedrag en praktische adviezen.

 

In de laatste week van maart hopen we meer nieuws te kunnen vertellen.

 

Initiatiefnemers Stichting Proef Lokaal Bakkerij Rutgers (in oprichting)